sábado, 28 de marzo de 2009

PROPOSTA UGT PER REDUIR L´ATUR

La UGT proposa una setmana laboral de quatre dies per ajudar a reduir l'atur



La UGT vol una setmana laboral de quatre dies, i creu que això ajudaria a combatre l'atur. El sindicat ha inclòs la proposta al programa fonamental del seu 40è congrés, que es fa la setmana que ve a Madrid.

La reducció de la jornada laboral es converteix en una reivindicació estratègica per a la UGT, i més en un moment en què l'atur s'ha disparat. Segons el sindicat, es tracta que els treballadors puguin fer la mateixa feina amb el mateix sou, però en menys temps, gràcies a una organització més eficient dels sistemes de producció.

La UGT creu que la setmana laboral de 35 hores té ara més vigència que mai, i demana al govern espanyol que impulsi una llei per fer-la obligatòria a totes les empreses i estendre-la a tot l'Estat.

Més temps per a l'oci i la vida familiar

A més, segons el sindicat, s'hauria d'avançar cap a una setmana de quatre dies. Tenir més dies per a l'oci, el descans i la vida familiar seria beneficiós també per a les empreses, considera el sindicat, perquè els empleats estarien menys cansats de la feina i treballarien més de gust.

El congrés confederal de la UGT comença dimecres a Madrid, molt marcat per la crisi econòmica, i es fa amb el lema "La feina és el primer".

* Fitxers Text complet del programa de la UGT per al seu 40è Congrés


Etiquetas:

2 comentarios:

Blogger zel ha dicho...

Jejejeje, això inclou el gremi dels mestres? Els pares us mengen a tots...

Bentornat, ja t'enyorava!

29 de marzo de 2009, 13:46

 
Blogger Unknown ha dicho...

Uf, quatre dies! Crec que no estem preparats per treballar quatre dies.

31 de marzo de 2009, 13:50

 

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio